Fristående uterum

Med ett fristående uterum så får man ett härligt litet extra utrymme som man kan var i. Ett fristående uterum är, precis som man hör på dess benämning, fristående från huset. Detta gör att man ges en mängd olika möjligheter då huset inte ligger i direkt anslutning till huset.

Ett fristående uterum kan man uppföra var helst man önskar på tomten och utan bygglov så länge man håller sig inom reglerna. Reglerna för ett fristående uterum ser ut som så att det får vara högst 25 kvadratmeter och högst 4 meter högt. Man får inte heller bygga ett fristående uterum närmare grannens fastighet eller tomt än 4,5 meter utan lov.

Det är alltid en god idé att tala med grannarna innan man börjar bygga då et gynnar grannsämjan. Trots att du har rättighet att bygga på din egen tomt så är det alltid trevligt att föra en dialog med grannarna så att de vet vad som gäller.

Om man vill bygga närmare grannens tomt än vad de allmänna reglerna tillåter, så kan man få göra det om man talar med grannen. Det bästa är då att man ser till att få denna överenskommelse skriftligt då en muntlig överenskommelse inte alltid räcker.

Med de 25 kvadratmeter som man har till sitt förfogande utan bygglov kan man välja att bygga antingen ett par stycken mindre fristående uterum eller ett stort. Vissa väljer att bygga ett större fristående uterum som ligger på 20 kvadratmeter och sedan även ett litet på 5 kvadratmeter som används som förråd eller liknande.

Ett fristående uterum kan man ha till olika saker. Man kan ha ett uterum vid bryggan om man har en tomt i anslutning till vatten, eller så kan man bygga ett mysigt relaxrum intill poolen. Man kan även placera ett uterum mitt på tomten och ha det som lusthus. Detta är bara några exempel på hur man kan använda sitt uterum, det är naturligtvis upp till var och en att avgöra vad man vil ha sitt uterum till.

Med ett uterum som är inglasat kan man ta vara på den härliga känsla som det ger att befinna sig i en utemiljö men vara skyddad från väder och vind. Med ett fristående uterum kan man sitta ute och uppleva utomhusmiljön trots att det regnar. Man slipper även undan insekter surrandes runt omkring mat och dryck oavsett väder, så visst är det ett trevligt inslag på tomten med ett fristående uterum.